Menu

7 motive simple pentru a crede în Dumnezeu

Deoarece discuţia de pe blogoree mi-a reaprins dorinţa de a discuta pe blog subiecte care au legătură cu religia, azi voi spune 7 motive pentru care cred în Dumnezeu:

  1. Pentru că există. E ilogic să susţii că întregul Univers e un haos necontrolat, care evoluează la voia întâmplării.
  2. Pentru că m-a creat. Mi-a dat viaţă, sănătate, raţiune şi condiţia de om, cea mai minunată creatură de pe Terra. El m-a iubit întâi.
  3. Pentru simplul fapt că m-a înzestrat cu posibilitatea de alegere între bine şi rău, dreptate şi nedreptate, a crede şi a tăgădui, lăsându-mi viitorul în propriile mâini.
  4. Pentru că îmi susţine existenţa în fiecare zi. Fără puterea Sa aş fi la fel de slab ca o insectă dusă de vânt.
  5. Pentru că şi-a lăsat amprenta Sa în natură. Trebuie să fii orb pentru a nu-i auzi chemarea în razele răsăritului, în adierile suave ale vântului, sau în susurul pârâiaşului de munte.
  6. Pentru că văd încrâncenarea celor din jur care sunt hotărâţi să îl distrugă. Nimeni nu s-ar lupta împotriva unei fiinţe moarte, sau inexistente. Oricum, după sute de ani de luptă, încă există oameni care cred în El, iar credinţa este destul de prezentă în societate.
  7. De ce n-aş crede? E-atât de frumos să ştii că există cineva care te iubeşte în toate încercările vieţii! Chiar dacă n-ar exista, tot n-ai avea nimic de pierdut ţinând cont că o credinţă sinceră în El nu face altceva decât înseninează viaţa.

Voi credeţi în El?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *