Menu

Cateva sfaturi SEO

Stiu ca nu sunt in masura sa dau sfaturi dar cred ca pe multi i-ar ajuta cateva indicatii cand vine vorba de optimizarea unui website. Cu totii stim ca apar in fiecare zi siteuri/bloguri pe aceleasi nise si astfel apare intrebarea fireasca: “Cum depasim concurenta?”

Inainte sa incep cu cateva idei pentru voi tin sa va reamintesc 2 aspecte care mi se par foarte importante pentru procesul de optimizare:

  • “Content is King” – Pentru a optimiza un website va trebuie continut de calitate si unic. Nu ai la ce sa faci optimizare daca nu ai continut valoros pe care sa-l optimizezi pentru a-l oferi vizitatorilor tai. Si asa ajungem la al doilea aspect important:
  • “Optimizati pentru utilizatori si nu pentru motoarele de cautare” – Trebuie sa aveti in vedere faptul ca utilizatorul este cel care decide valoarea continutului. Oferiti informatii cat mai multe, exemple, link-uri spre alte pagini cu acelasi subiect… pe scurt asigurati-va ca vizitatorul reuseste sa gaseasca informatia pe care o cauta. Odata cu el va veni si robotelul de la Google si va observa un continut de calitate, scris cum trebuie (cu link-uri spre alte siteuri ce contin informatii asemanatoare) si astfel impacati pe toata lumea.

1. Titlul paginii

Titlul paginii este foarte important si multi il ignora. Este foarte important ca in componenta titlului sa ai cuvintele cheie pentru care vrei sa te pozitionezi bine in SERPS dar intr-o anumita masura. NU recurgeti la tehnici de keyword stuffing in titlu doar in speranta ca veti aduna multa lume prin metode neortodoxe. Cel mai bine este sa folositi cuvintele cheie prezente si in continut pe care veti aduna linkuri. Google va afisa 70 de caractere adica aproximativ 10 cuvinte. Ce e peste 12 cuvinte nici nu e luat in seama de Google.

Pentru cei care folosesc WordPress si doresc sa optimizeze un blog le recomand sa foloseasca “All in one SEO Pack”, un plugin care iti da posibilitatea sa editezi fiecare titlu de articol si descrierea acestuia.

Deci daca pagina ta vorbeste despre <Biciclete Iasi> (acesta fiind si cuvantul cheie pentru care vrei sa optimizezi) titlul este bine sa fie de forma: “Biciclete si Piese- Magazin de Biciclete” si link-urile pe care le primiti sa fie pe cuvantul cheie “biciclete iasi”.

Codul html asociat titlului este:

<title>Biciclete si piese | Biciclitorul.ro </title>

Acest titlu va fi afisat in rezultatele motorului de cautare si este o metoda foarte buna de a atrage privirea celor care cauta respectivul serviciu fara a folosi spam si alte metode necinstite.

2. Descrierea paginii

Descrierea este foarte importanta pentru optimzarea site-ului. In primul rand vizitatorul isi face o idee despre ce informatii va gasi pe site-ul tau inainte de a te vizita, acest lucru fiind un plus pentru tine. Cu o descrierea adecvata in care oferi informatiile necesare poti lua clickul unui concurent care ocupa o pozitie superioara in SERPs (Search Engine Result Page – rezultatele oferite de motorul de cautare).

Aceasta descriere este adaugata in codul html (sau in php-ul tau) si e sub forma:

“<meta name=”description” content=”Aici punem ce vreti voi ca doar e descriere.”/>”

3.Cuvinte cheie (meta name=”keywords”)

Era o vreme cand acest aspect era foarte important si era considerat cea mai buna metoda de a te pozitiona relativ bine la cuvinte cheie introduse de tine. Google s-a suparat pe toti ce care faceau “keyword stuffing” aici (adaugau foarte multe cuvinte in speranta ca vor iesi la multe cautari) si nu mai tine cont deloc de acest cod din html-ul tau.

Codul este de genul:

<meta name=”keywords” content=”biciclete,piese pentru biciclete,triciclete” />

Matt Cutts raspunde la aceasta intrebare (legata de meta keywords) si ofera cateva lamuriri.

4.Folosirea atributului “alt” si “title” in codul HTML

Sa le luam pe rand. Incepem cu ultimul, cu “title”…

Atributul “title” afisat in codul HTML va adauga un titlu unui link si este de folos pentru a descrie respectivul link mai bine.

In momentul in care faceti rost de un backlink asigurati-vă ca are title corespunzator cuvintelor cheie relevante si asigurati-va ca are dofollow.

Atributul “alt” este folosit pentru a descrie o imagine. Deci daca in codul html prin care este inserata o imagine veti folosi alt=”ceva scris” imaginea inserata de voi va avea text alternativ (de exemplu va fi afisat daca imaginea nu se incarca) textul scris de tine intr ghilimele. De exemplu:

<img src=”adresaimaginii.jpg” width=”200″ height=”200″ alt=”acest text se incarca daca nu exista imaginea” />

Acest atribut este folosit pentru a descrie imaginea si nu pentru a spama prin cuvinte cheie generaliste. Site-urile care sunt descoperite ca fac acest lucru sunt scoase din indexari. Daca stiti site-uri care adopta metode neortodoxe cand vine vorba de optimizare discutam in comentarii si dam submit as spam in grup.

Voi reveni si cu alte sfaturi pentru voi in partea a doua a articolului deoarece vad ca m-am lungit prea mult aici. Astept si parerile voastre…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *