Menu

Ce am invatat la StartupWeekend

Nu am avut timp sa scriu despre StartupWeekend, editia din Copenhaga, din cauza scolii si a unui proiect la care lucrez dar tin sa mentionez cateva lucruri pentru cei care se gandesc sa mearga.

Pentru cei care nu stiu de StartupWeekend le recomand sa arunce un ochi pe pagina lor si sa afle mai multe informatii. In principal daca vrei sa lansezi un proiect online e mediul perfect pentru tine. Evenimentul in sine e ceva ce nu trebuie sa ratati. Veti intalni o multime de oameni interesanti, o gramada de proiecte misto si veti avea o experienta misto lucrand la un proiect in stilul maraton.

Pentru mine a fost prima oara cand m-am simtit destul de capabil sa particip si am invatat cate ceva:

  • Nu te du acolo cu ideea ca vei castiga, risti sa fii dezamagit ca o idee buna nu castiga din cauza unei idei mai nastrusnice care reuseste sa impresioneze juriul.
  • Unele idei pot suna prost la inceput, dar este datoria echipei sa produca ceva misto. Am vazut idei de cacat care chiar aveau un sambure interesant si pana la sfarsitul weekendului au reusit sa faca un prototip interesant.
  • Cand se formeaza echipele e cel mai important moment al weekendului. Atunci iti alegi colegii cu care vei petrece tot weekendul.
  • Pitchul e decisiv, dar juriul simte daca esti incordat si nu esti stapan pe ce vorbesti. Evita intrebari capcana (fii pregatit pentru intrebari grele, pune echipa sa se gandeasca la cele mai rele lucruri si pregateste raspunsurile potrivite)
  • Treci pe la alte echipe daca poti si vorbeste cu ei, e un eveniment de networking pana la urma si poti invata cate ceva, nu pierde timpul cu asta. Fa pauze si mergi pe la oameni, 15min e de ajuns.
  • Decat sa lucrezi 5 ore obosit mai bine lucrezi 3 ore mai odihnit. Cheia nu e sa lucrezi mult, e sa lucrezi inteligent.
  • Organizeaza echipa bine la inceput si nu pierde timpul cu prea multa democratie in intalniri, daca nu va decideti asupra unui lucru sau daca discutia incepe sa se repete mergeti inapoi la lucru si reluati mai tarziu ideea. Veti observa multi oameni care iubesc sa-si auda vocea intr-un grup.
  • Distreaza-te, bea bere, mananca, razi, arunca mingi sau chestii gonflabile. Nu trebuie sa fie un eveniment la care platesti sa lucrezi in timpul tau liber (suna rau tare asa), poti sa te simti bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *