Menu

Cum apar ideile misto?

E important sa ai o idee misto pentru foarte multe domenii care depind de creativitatea noastra (existenta sau inexistenta). La unii le vine pe buda, la unii prin metrou si la altii niciodata din pacate. Lipsa de inspiratie e deseori cel mai mare dusman si pentru un blogger, si pentru un designer sau pentru un om din PR/Marketing/Astia de fac reclame si peste tot poti gasi sfaturi cum sa scapi din respectiva perioada seaca.

Toti iti spun sa te relaxezi, sa iesi in natura, sa te joci cu animale/copii si sa iti eliberezi mintea total de orice gand legat de respectivul subiect. Azi mai citeam un articol acceptabil pe DIY Themes despre idei, How to never run out of ideas se numea articolul. Ma gandeam initial ca voi citi aceleasi texte rescrise cu font mai mare si pe mai multe paragrafe (se numeste copywriting) dar m-a atras numarul 2 pe lista lor, “Combine ideas like crazy” si urmatorul aspect:

…every “new idea you have encountered, is often just a combination of at least 2 old ideas.

Heh, chiar (m-am gandit eu imediat ce imi veneau din ce in ce mai multe exemple). Combinand 2 concepte diferite care s-ar putea sprijina sau completa poti da nastere la chestii interesante. Dupa care tot prin magia surfingului pe internet am ajuns la un reportaj BBC cu un copil de 13 ani care a patentat o idee misto combinand 2 lucruri normale, firesti rezultand ceva cu adevarat folositor.

Pustanul s-a gandit sa faca o sonerie care suna, dar nu in casa sa iti latre cainele ci la telefon. Foarte folositoare cand esti plecat de acasa intr-un fel (da, stiu ca daca nu raspund la usa ma suna repede dar totusi). Asta e un exemplu de 2 idei combinate care au dat un rezultat promitator.

Acum nu va apucati sa combinati lucruri aleatoare ca nu stiu cat succes veti avea si poate va deranjati la burta, e greu sa gasesti un mix bun.

Sunt curios, voi cum va relaxati mintea cand trebuie sa fiti creativi? Dar nu bullshit inspirational ca de ala e plina blogosfera, concret. Eu de exemplu ma uit la poze amuzante (reddit, imgur, 9gag).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *