Menu

Cum promovezi un blog de nişă

Toata lumea vorbeste despre bloguri de nisa si despre cum au ele succes si cum pot fi monetizate mai bine decat blogurile generaliste, dar putini vorbesc despre cum ar trebui promovat un asemenea blog si ce canale sunt eficiente pentru a transmite mesajul si pentru a aduce cititori fideli la tine pe blog.

O “reteta” a succesului nu exista oricata lume v-ar spune ca ar fi. Nu veti gasi nicaieri un tutorial sau un articol care sa va explice exact ce trebuie sa faceti. In mare parte acest lucru este din cauza ca nu ai cum sa prezici o evolutie la modul general. Fiecare tip de blog si fiecare nisa are o anumita evolutie si in functie de nisa te decizi cum poti sa il promovezi eficient si mai apoi cum sa il monetizezi eficient.

Cateva sfaturi sunt in schimb general valabile, oricare ar fi nisa voastra:

  • Inainte de a promova un blog de nisa asigurati-va ca aveti continut de calitate, continut pe care il puteti oferi vizitatorilor. Asta cred ca ar fi cea mai importanta etapa in promovarea pe care ati pornit-o. Daca nu aveti continut de calitate, original si folositor nu veti reusi sa atrageti cititori si veti renunta la idee si astfel veti pierde timp si resurse.
  • Fiti prezenti acolo unde este targetul vostru. Daca aveti un blog de retete (de exemplu) incercati sa va faceti reclama acolo unde este cel mai posibil sa fie persoane interesante de continutul pe care voi il oferiti. Astfel veti aduce vizitatori interesati de acel subiect pe blog, vizitatori care ulterior vor deveni fideli.
  • Folositi eficient retelele de socializare. Nu e destul sa faceti un cont de twitter si o pagina de Facebook dupa care sa spamati la greu pe twitter cu link-uri catre articolele blogului sau sa invitati toti prietenii si sa va milogiti de ei sa dea “Like” sau sa recomande pagina mai departe.
  • Analizeaza cu grija competitia. Asta nu inseamna ca vei copia absolut fiecare mutare pe care ei o fac. Asa nu vei fi deloc original si e posibil sa faci aceleasi greseli ca si ceilalti. Fii atent si observa care idei sunt bune si care nu. Este o zicala care spune sa iti tii prietenii aproape si dusmanii si mai aproape.
  • Nu ignora forumurile. Chiar daca multi spun ca este o pierdere de vreme se poate dovedi foarte folositor sa interactionezi cu lumea acolo unde ei cauta ajutorul. Raspunde la topicuri care sunt in nisa ta si lasa de inteles ca mai multe informatii pot fi gasite pe blog la tine. Nu fa reclama nesimtita pentru ca nu vei castiga decat antipatia utilizatorilor si un ban de la administrator.
  • Organizeaza periodic concursuri. Astfel faci o mica investitie care se intoarce de la utilizatorii pe care ii atragi. Omul obisnuieste sa se laude tot timpul cu orice lucru pe care il castiga sau pe care il primeste gratuit. E posibil chiar sa te laude pe tine in cercul de prieteni sau in cercul de oameni interesati de nisa ta. Astfel castigi de partea ta un “evanghelist” care fara sa isi dea seama te va promova cand va avea ocazia. Depinde mult de nisa, adevarat, dar asa poti sa atragi multi cititori fideli.

Sper sa va foloseasca ideile astea chiar daca sunt destul de vagi. Conteaza foarte multe nisa pe care ati ales-o si ramane doar sa fiti creativi in ceea ce priveste promovarea blogului vostru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *