Menu

De ce e bine sa mergi la conferinte in general

S-a discutat de foarte multe ori pe seama conferintelor de la noi unde se intalnesc aceeasi oameni si discuta aceleasi lucruri cu mici variatiuni. S-a discutat despre utilitatea conferintelor, despre ce primesti de la speakeri, despre muuulte lucruri. Nu am citit inca articole in care sa se faca legatura intre conferinta si “brainstorming”.

La multe conferinte la care se discuta despre acelasi lucruri am avut surpriza sa vorbesc cu oameni foarte interesanti, sa comentam ce se intampla si sa creeam un mediu propice unui mic incubator de idei. Mi se pare ca uitam de partea asta, ideea. Uitam ca fara o idee buna nu conteaza cati bani bagi in proiect, pe cine angajezi sau cum evoluezi cu produsul. Fara o idee buna nu ai defapt nimic… Te lupti 2-3 ani probabil convins fiind ca toti vad in produsul tau un viitor stralucit dupa care ramai fara entuziasm si te multumesti cu un job de rahat.

Ne adunam in aceleasi locuri, cu aceeasi oameni si vorbim. Nu ma astept acum sa merg la cateva conferinte si poc, sa am ideea geniala. Imi place sa cunosc oameni noi si sa discut cu ei. Chiar daca nu va fi un potential client si chiar daca e vorba de o domnisoara care (speri) sa fie entuziasmata ca vorbeste cu un “antreprenor”.

Suntem intr-un mediu dinamic si mi se pare foarte important sa te gandesti la urmatorul pas… Nu la ce campanie a avut succes in primul sfert de an pentru X sau treburi de genul.

Ne lipseste creativitatea si ne lipsesc ideile bune… voi unde incercati sa le gasiti?

PS: Am zis in titlu de conferinte in general ca mi se pare un lucru general valabil sa discuti cu lumea. Daca vreti sa invatati lucrurile astea, use Google. Daca vrei sa vorbesti cu un om si sa schimbi niste idei cu el de ce nu faci asta?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *