Menu

De ce nu gasesti job dupa facultate

Pentru ca probabil nu meriti. Daca stai toti anii degeaba si doar treci pe la facultate nu conteaza ca ai note mari si esti favoritul profesorului de statistica, tot fara job ai sa fii (sau poate ai noroc, who knows).

Incearca sa gasesti un job sau un internship inca din facultate ca sa ai ceva la CV sa poti arata pe langa teancul de diplome care atesta cat esti de pregatit. Vad zilnic oameni si companii care ofera pozitii in cadrul internshipurilor sau chiar joburi de juniori. Si chiar daca sa zicem ca nu gasesti, sau nu vine nimeni la tine sa te roage frumos sa vii la ei. Mergi frumos la cativa angajatori si spunele ca vrei sa lucrezi la ei gratis cateva luni.

Aici in Danemarca in sem4 la facultate esti obligat sa iti faci internshipul intr-o firma si sa stai minim 3 luni. Foarte multi raman angajati acolo unde gasesc internship daca dovedesc sefilor ca sunt capabili. Nu vad de ce nu ai putea face asta si in tara si asa sa iti garantezi un job.

Stiu ca cea mai mare problema la noi e ca toti cauta angajati cu experienta si nu prea ai cum sa nu fii de acord cu ei. Mai ales acum lumea cauta oameni priceputi pe care sa ii plateasca, daca te oferi sa lucrezi ca voluntar nu cred ca te vor refuza multi.

Si in plus nu ai nimic ce pierde…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *