Menu

De ce să îţi faci blog

Nu am discutat prea mult despre motivele pentru care mi-am pornit eu un blog pentru ca nu mi s-au parut a fi prea importante. Mi se pare mult mai important cum ai reusit sa evoluezi si ce faci acum pe blog sau cum folosesti in general social media. Primele articole pe blogul meu erau foarte ciudat scrise, nu prea scriam corect etc. Imi place să cred că după aproape 2 ani am mai evoluat…

Motive sa iti faci un blog sunt multe, dar depinde de fiecare care motiv este mai bun. Poate pentru mine este important sa scriu despre ce citesc zilnic, poate pentru altcineva nevoia unui jurnal online cu ce face in fiecare zi si ce ganduri are este mai mare. În primul rand tine de fiecare ce fel de blog administreaza si ce informatii pune pe el.

Cand eram in clasele mai mici mi se spunea “caietul este oglinda elevului” si acum am ajuns sa cred ca “blogul este oglinda autorului” . Cand spun asta mă refer şi la tema folosita (la design) dar si la articole (calitatea lor, ce subiecte trateaza etc).

Dar să presupunem că nu eşti interesat să scrii ce ai făcut in fiecare minut al zile. Ai auzit că se fac bani din bloguri şi vrei să încerci şi tu norocul. Ai căutat pe Google, ai văzut cam din ce câştigă lumea şi te-ai decis că vrei şi tu o bucăţică din felia asta mare de tort.

Te-ai hotarat să faci bani până acum, tu şi alte milioane de persoane vreţi acelaşi lucru. Now what?

Acum trebuie să îţi găseşti o nişă. Blogurile generale sunt mult mai greu de monetizat în contextul în care ajungi greu cu un trafic de calitate. La blogurile generale audienţa ta este una la fel de generala şi un vei reuşi să converteşti bine din vizitatori în clienţi pentru reclamele tale (fie că e vorba de marketing afiliat, adsense sau altele).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *