Menu

Despre persoanele de contact din comunicatele de presa

Apreciez viteza de reactie si comunicatele de presa complete. Se intampla rar sa gasesc asa ceva. De asta, ca sa scriu un material care sa lamureasca cititorul, contactez in primul rand sursa… Persoana care a dat comunicatul. De aici, 3 situatii posibile. Va doresc sa aveti parte doar de prima:

1. Gasesc persoana care a scris comunicatul sau care cunoaste foarte bine subiectul. Imi raspunde la intrebari si imi trimite materialele de care am nevoie intr-un timp “decent”… Like o ora? Maxim 2!

2. Patesc ca Adi: sun la persoana de contact, imi raspunde persoana de contact, dar e total pe dinafara. Blank! Nada! Zero! Habar n-are despre ce vorbesc si de ce numarul ei e in comunicatul de presa.

3. Vorbesc cu cineva care e in tema, dar vrea sa-i trimit un mail cu intrebaile pe care le am. Si imi va raspunde. Ok, sa spunem ca merge si metoda asta, dar doar daca raspunsurile nu vin tarziu (5-6 ore e deja prea mult pentru cateva intrebari – nu cer rapoarte sau statistici elaborate in timp record).

Nu stiu altii cum sunt, dar eu cred ca persoanele de contact trebuie sa stie foarte bine evenimentul, produsul etc. despre care comunica. De asta numarul lor de telefon este trecut sub textul “Pentru mai multe detalii, contactati…”

Nu ma astept sa stea la cheremul jurnalistilor. Sau a celor care au nevoie de mai multe informatii. Dar ma astept sa aiba:

– imagini de la evenimentul, fotografii cu produsul etc. despre care se vorbeste in comunicat;

– o prezentare a evenimentului, produsului despre care se comunica;

– un “executive”, care poate trimite informatii suplimentare in cazul in care lipseste de la birou.

Din perspectiva mea, nu mi se pare prea greu. Daca totusi exista o justificare pentru orele pe care le pierd in asteptarea unor raspunsuri, let me know.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *