Menu

Din studenţie…

Ştiu că nu am mai scris de mult de timp şi ştiu totodată că probabil se va mai repeta acest lucru deoarece am zile când am cursuri de la 8 A.M. până la 8 P.M., aşa că mă voi strădui ca atunci când voi mai scrie să K.I.S.S. (keep it short and simple, pe cât posibil).

Nu ştiu dacă am ajuns să vă spun, dar studiez la cea mai bună Facultate de Psihologie din România.

Este greu, e mult de învăţat şi e obositor, dar este mult mai frumos decât în liceu.

Încep să-mi fac rost de cărţile pe care trebuie să le citesc şi care sunt scrise, în proporţie de 99%, în limba engleză.

Deja m-am familiarizat puţin cu “Atkinson-ul” (aşa cum psihologii îi spun complexului manual de “Introducere în psihologie” de R. Atkinson) pe care trebuie să-l mâncăm în sesiune, dar eu prefer să-l mănânc înainte de aceasta, ca să nu se transforme, pe cât este posibil, în “stresiune“. 🙂

Peste 6 săptămâni am deja un parţial la “Psihologie experimentală şi metodologie de analiză a datelor” care este o materie “crimă şi pedeapsă“, adică statistică. :mrgreen:

În fine… Mă întâlnesc la tot pasul cu oameni cu care am următorul dialog:

X: “Unde eşti la facultate?”

EU: “La psihologie”

X: “Wow, dar acolo e foarte greu şi e mult de învăţat!”, după care, aproape întotdeauna, urmează o reacţie de şoc din partea celor cu care vorbesc, urmată chiar de un pas făcut înapoi, ceea ce confirmă spusele profesorilor, care ne-au prevenit asupra acestui efect.

… dar sunt foarte motivată să încerc să fiu “the best“, iar dacă nu, “among the best“, pentru că există şi concurenţa.

Aşa că uraţi-mi, vă rog, baftă multă şi ne mai citim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *