Menu

Eu nu ma bag

Hai sa imaginam un scenariu. Locuiesti la casa (sau la bloc, nu conteaza). Si la fel ca toata lumea, ai vecini. Si mai buni, si mai rai, ca peste tot. Dar, unul din vecini, e mai scandalagiu din fire. Cu tine nu are treaba, insa atunci cand bea isi terorizeaza familia, copii, pe scurt, bautura il innebuneste pur si simplu.

Nevasta-sa nu e nici ea usa de biserica, dar cand e el beat, mereu fuge de el, cu tot cu copii, pe strada. Injuraturile, amenintarile lui se aud de la distanta. De cateva ori a incercat chiar sa dea foc la casa, sau sa brutalizeze copiii, insa mereu ceilalti vecini l-au retinut, iar totul s-a rezumat la ceva strigaturi si agitatie, nimic concret, o fapta pe baza careia sa poate fi arestat.

Daca va veni politia, ei nu il vor retine, ci il vor trimite la spital pentru dezalcoolizare; mai mult, te gandesti ca poate nu e treaba ta sa te implici in problemele lor familiale. O interventie a politiei, solicitata de tine, il va face ca data viitoare la betie, sa isi reaminteasca totul, deci mergi la risc. Pe de alta parte, daca stai nepasator, s-ar putea sa regreti mai tarziu, daca intr-adevar va face ceva rau copiilor sau sotiei lui, asa cum ameninta.

Ce ai face? Ai zice si tu “eu nu ma bag” sau ai apela cu incredere 112? Reamintesc, totul in perspectiva faptului ca oricare ar fi pedeapsa ce ar primi-o (amenda, spitalizare, inchisoare) dupa un timp se va intoarce acasa si va afla ca de la tine a pornit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *