Menu

Fiecare antreprenor trebuie sa aiba blog

Poate cuvantul antreprenor este putin fortat in titlu, dar se potriveste pentru absolut toti care iau parte (ca fondatori sau co-fondatori) la construirea unui startup, in orice stagiu ar fi el.

In primul rand daca stam sa ne gandim la beneficiile unui blog, primul care imi sare in minte este faptul ca aduni in jurul tau un grup de oameni interesati de acelasi subiect. Apoi web2.0 isi spune cuvantul si poti interactiona cu ei (conexiuni, introduceri in diverse cercuri, colaborari etc).

Pana acum am vazut relativ putini din valul nou de antreprenori care sa scrie pe blog despre activitatile lor, ce probleme intampina si cum le rezolva etc. O nisa destul de veche in .com dar fara rezonanta la noi.

La noi de multe ori greseala este ca incercam sa tinem cu dintii de o idee si abordam gresit problema. Ne este teama ca altcineva ne va fura ideea, dar nu ne gandim ca poate numai noi credem ca respectivul serviciu este intradevar folositor.

Putem lucra la ea in “stealth mode” pana cand nu mai are nici o aplicabilitate in piata si atunci ramai doar cu o idee, poate ceva capital investit si cu o experienta negativa. Cand pornesti o discutie primesti feedback de la primul alineat scris, poate gasesti si un cofondator dar are aceeasi viziune ca tine si se poate dovedi un aliat de incredere. Deci de ce nu scriem mai mult despre ideile noastre?

O idee este egala cu zero pana nu o pui in practica. Pana nu poti testa daca ideea poate avea succes ea este doar atat, o idee. Dupa ce reusesti sa inveti ceva dupa ce ai impartasit ideea, atunci incepe sa prinda contur. Fie ca e un MVP din care testezi cum este folosit de utilizatori, sau e o idee pentru un plan de afaceri mai inovativ primul pas este sa discuti cu oamenii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *