Menu

Google si fermele de continut

Dupa cum probabil stiti deja Google a facut un update la algoritmul de indexare al paginilor care sprijina site-urile cu continut original, de calitate, imbunatateste livrarea rezultatelor in SERPs (Search Engine Result Pages) si in acelasi timp imbunatateste detectia site-urilor cu continut copiat (acest ferme de continut, numite uneori agregatoare de continut).

Unii spun ca Google a facut acest update din cauza presiunilor din partea mass-mediei care critica faptul ca Google nu rezolva problema spamului si nici problema continutului duplicat. In acest timp cei de la Google deja lucrau la acest update conform SearchEngineLand.

Suna bine pe hartie si se pare ca si functioneaza. Nu am vrut sa scriu cand a aparut stirea ca sa pot citi mai multe pe subiect si sa vad exact cum sunt afectate site-urile mari care sunt mai spammy de felul lor si doar indexeaza continut (vezi Mahalo). Cei de la TheAtlantic au facut un test destul de simplu sa vada daca acest algoritm filtreaza cu succes site-urile fara continut. Au facut cautari din Statele Unite folosindu-se de noul algoritm care este valabil doar acolo momentan si dupa au facut aceeasi cautare trecand totul printr-un proxy din India. Rezultatele au fost vizibile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *