Menu

“Hoo cu tata!”

As putea sa incep postul asta cu injurii la adresa “clasei”, “masei” de soferi prosti. Sau cu niste caracterizari la adresa fufelor blonde de la etajul 10 care ridica stergatoarele masinilor mici si rosii (chiar daca masinile mici si rosii sunt parcate pe un loc free, neinchiriat de nimeni).

Sau, as putea sa incep postul cu apostrofari la adresa celor care fumeaza in lift. Sau in oricare loc public stramt. Dar toate “intepaturile” astea nu m-ar ajuta decat pe mine. M-ar elibera de energia negativa, dar nu ar reusi sa faca diferenta. Nu ar schimba comportamentul celor needucati. Si pentru ca nu privesc blogul ca pe un loc de eliminare a frustrarilor, voi folosi o alta introducere pentru acest post. Deci:

Am tot scris in ultima perioada despre campanii pentru responsabilizarea soferilor in trafic. Despre “Fairplay in trafic“, despre “Hoo cu tata!“, despre “Umbrela Verde” sau “Viteza ucide“. Toate campanii interesante, probabil initiate de oameni care, ca si mine, nu mai suporta badarania din trafic. Nu-i mai suporta pe cei care depasesc fara semnalizare, pe cei care claxoneaza in mijlocul ambuteiajelor, care nu acorda prioritate, care parcheaza pe trecerile de pietoni sau arunca gunoi pe strada.

Ma bucur sincer de aceste initiative. Cu toate ca sunt foarte sceptica in ceea ce priveste reusita lor. Si pentru ca nu mai pot, “psihic” vorbind, sa vad ce se va intampla in cativa ani cu traficul din Bucuresti (tind sa cred ca rezultatele acestor campanii se vor vedea pe termen lung), am si eu o intrebare pentru cei care au trait in afara Romaniei: asa e frate si in trafic la altii? Nu vreau pareri de genul “Cand am fost eu in vacanta in Grecia si-am stat 2 saptamani…” Nu. Am nevoie de informatii obiective de la cei care au stat, au locuit o perioada, chiar si scurta, in afara. Oriunde. Chiar si-n Bangladesh.

Urasc trend-ul asta: “Romanii e prosti, inculti si necivilizati” sau “Cate am patimit eu in afara din cauza poporului de nesimtiti care suntem” sau “Mi-e rusine ca sunt roman”. Spre deosebire de cei care afirma asa ceva, eu stiu ca pentru a fi respectat, trebuie sa impui respect. Si daca n-ai cu ce, vei fi luat la misto sau batjocorit de toti, oriunde – daca nu stai cuminte in banca ta si te dai mai mare decat esti. Chiar daca ai fi englez sau american si esti prost de bubui, nu ai fi apreciat. Capisci?

Dar, chiar daca urasc trendul, io vreau sa plec. Ca io trec pe Rudotel si sunt prea tanara pentru asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *