Menu

În laminorul verii

Este cald, foarte cald! Parcă însuşi Soarele a căzut pe Pământ, iar acum ne topim: în apartamente, pe plaje sau la serviciu. Sticla cu apă se încălzeşte prea repede, la fel ca vechiul procesor Intel Pentium I, şi parcă toate organele se dilată în noi, la fel ca şi componentele celui mai prost lap-top posibil.

Deja începem să vedem pe strada oameni care vin de la bronzat, roşii ca racii, decojiţi sau pur şi simplu prea tuciurii. Toţi se “bronzează” în aşa fel încât să ne fie frică de o posibilă îmbrăţişare şi să avem impresia că la cea mai mică atingere se vor transforma în cenuşă. Va trebui să umblăm cu urnele la noi! 😆

Cine a spus că la bloc nu poţi avea saună? Prostii… O poţi avea chiar în garsoniera sau în apartamentul tău şi este naturală. Păcat este că odată fiind pornită nu mai poate fi oprită decât pe la sfârşitul lui septembrie.

Aşa e vara: îşi face de cap! De exemplu: să zicem că mergem la un suc şi-l comandăm cu gheaţă. Deşi în România se obişnuieşte ca într-un pahar de răcoritoare să avem mai multă gheaţă decât suc, până ni se aduce comanda la masă, gheaţa s-a topit deja, în aşa fel încât urmează să bem doar o simplă apa aromată.

Oamenii transpiră (şi grav e când nici nu se spăla), bătrânii leşină prin fântânile arteziene, iar sistemul nervos se încinge. Mai sunt unii care se sărută la umbră… Oricum, în cazul acestora cred că nu ei s-au aşezat la umbră, ci umbra s-a aşezat peste ei, fiind foarte preocupaţi de ceea ce fac… 😆

Cu toate acestea, lumea pare să fie fericită! E vară, deci poţi umbla “senza giacca e cravatta”, ceea ce înseamnă economie la porţiunile de pe corp acoperite de textilă. Măcar atâta economie putem face şi noi pentru România!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *