Menu

Incubatoare pentru studenti

Ideea unui incubator a fost intodeauna una fascinanta pentru mine. Sansa de a lucra la un proiect personal cu ajutor din partea oamenilor specializati (fie ca vorbim de consultanta sau doar sprijin financiar) este cu siguranta ceva de care trebuie sa profiti. De cativa ani (de cand e la moda sa lucrezi la un startup) am intalnit multe persoane care lucreaza intr-un fel sau altul cu incubatoare si cred ca nu prea ai ce pierde daca te aventurezi in lumea asta.

Pentru cei care nu stiu cum functioneaza un incubator le recomand sa caute pe internet despre ele si sa se documenteze daca sunt genul de persoane care vor sa isi inceapa o afacere proprie. Ideea este destul de simpla dar in acelasi timp complicata. Unele incubatoare iti pun la dispozitie doar spatiul pentru birou iar altele iti vor oferi si consultanta gratuita, sfaturi si conexiuni in mediul in care te intereseaza.

Astazi vreau sa vorbesc despre incubatoare de afacere in interiorul facultatilor.

Facultatile deja au spatiul care l-ar putea oferi unor echipe de studenti un punct de plecare in activitatile lor antreprenoriale. In fond trebuie sa sprijinim si educatia antreprenoriala si nu doar sa incercam sa oferim joburi studentilor.

Facultatile cu profil economic au cu siguranta cativa profesori care ar putea fi mentori buni pentru studenti si tot ele au conexiuni cu alte companii care ar putea inspira tinerii antreprenori intr-un fel sau altul. Afaceri de succes pot sustine facultatile si financiar atat timp cat banii respectivi merg direct in fondul incubatorului si nu intra in mecanismul corupt din invatamant.

Multe facultati din strainatate ofera astfel de platforme studentilor si chiar poti gasi companii care au pornit direct din holurile facultatilor. Nu ar trebui sa pierdem iar ani pana sa adoptam modele din strainatate, ne trebuie putina incredere si curaj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *