Menu

La dracu cu taximeTRISTII!

S-a intimplat ieri dar inca sunt nervos, da! Nervos, si scirbit de indivizii astia! Motivele pentru care aceasta “rasa” (cu infime exceptii) imi provoaca repulsie le gasiti enumerate destul de plastic in articolele de aici si aici, asa ca nu le mai repet.

Asadar, ieri ma aflam in zona Sala Palatului, mai exact parcarea de linga Cismigiu, unde se aduna “spaniolii” care pleaca la cules. Aveam nevoie sa ajung repede in zona Stefan cel Mare pentru a ma intilni cu cineva la o ora fixata. Si am calculat eu ca o combinatie RATB/Metrorex nu ar fi eficienta. Asa ca imi zic sa merg pe varianta taxi. Erau trei. Unul a fost luat de cineva. Ceilalti doi m-au refuzat din motive de-a dreptul ametitoare: primul mi-a zis ca nu ma duce acolo fiindca e nebunie in zona cu lucrarile astea iar celalalt imi explica relaxat ca el nu poate fiindca are treaba in Berceni, eu trebuind sa trag concluzia ca asteapta un client care merge in Berceni. Cu siguranta daca i-as fi zis unuia ca-i dau 20 de lei (dublul cursei pina unde aveam eu treaba) sa ma duca, nu i-ar mai fi pasat nici de trafic infernal, nici de Berceni, atita vreme cit isi scotea pirleala pe banii mei. Ei bine, nu le-am facut nici o oferta generoasa si am ajuns si la timp. Sic!

Pentru niste indivizi in general tupeisti, nesimtiti si grobieni, care se pling aproape in permanenta ca nu prea cistiga, ca nu sunt clienti, ca firmele la care lucreaza ii jupoaie de bani, au marit tariful pe kilometru, ba mai fac si miting ca sa nu se reduca numarul de autorizatii, deci sa fie cit mai multi, refuza curse cu o uimitoare lejeritate.

De unde rezulta doua eventuale realitati: fie nu sunt asa de amariti cum pretind dar le place sa joace rolul cersetorului cu Mercedes si vila, fie, intr-adevar, o duc greu cu finantele, dar gena lat(r)ina ii face sa se comporte in cel mai pur mod tipic daco-roman: o duc greu cu banii, da’ imi misc curu’ doar cind am chef; in rest sa ni se dea de pomana sau sa ni se moaie posmagii.

Jalnic si (taxime)trist! Plingeti-va in continuare si cereti spaga pomana bacsis, dar macar lasati nesimtirea si grobianismul la o parte. Mai schimbati o vorba cu pasarile rare din “rasa” voastra care stiu sa se poarte si luati lectii. Sa stiti ca nu va ramine gura strimba daca zimbiti si nici nu va inecati daca folositi un ton prietenos. Incercati (daca aveti cu ce) sa nu mai fiti giboni. Nu e greu, parol!

Oricum, mi-am jurat ca de-acum incolo, in foarte rarele momente cind voi mai folosi taxiul, nu am sa mai las nimic peste suma de achitat. Voi plati si ultimul ban, dar nici unul peste. Cu o exceptie: atunci cind la volan nu se va afla un gibon.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *