Menu

O gura mare

Romanul, un gura-casca din nastere. Asta e clar. In nici o civilizatie nu mai vezi atata curiozitate, impinsa pana la extrem ca si la noi. Se intampla un accident pe sosea, apoi pe langa cel care opreste primul si cheama politie, salvare, etc o sa vezi in 10 minute inca 20 de masini, parcate aiurea, si toata trupa de curiosi se inghesuie cat mai aproape ca sa nu piarda nimic. Cu mainele in buzunar, sau incrucisate, eventual cu tigara in gura sau cu sticla de bere in mana, comenteaza si repovestesc pentru a zecea oara noilor veniti ce s-a intamplat.

Mai tarziu, indiferent ca au loc sa se desfasoare cei de la interventii, sau nu, ei trebuie sa fie acolo, ca sa vada. CE SA VADA? O nenorocire, un eveniment nefericit. Avem un scandal, sau o ceremonie (asta e mai evidenta la tara) toti, dar toti de pe respectiva strada sunt la porti in 10 minute, astfel incat sa se aprovizioneze cu stiri, sa aiba ce comenta cateva zile.

Nu ma disculp, de multe ori fac si eu asa, dar atunci cand esti bolnav/accidentat/ai un eveniment fericit/nefericit te simti penibil sa se holbeze lumea la tine ca un clovn. Am sau nu dreptate?

P.S. Nu insinuez prin asta ca trebuie sa trecem indiferenti pe langa un om care are nevoie de ajutor, dar mai multi oameni decat e nevoie, incurca, nu ajuta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *