Menu

Parfumul inocenţei

Ce aş putea spune despre parfumul inocenţei? Parfumul este însăşi inocenţa…

Inocenţa nu se pierde datorită trecerii timpului, datorită maturizării, aşa cum poate cred unii. Inocenţa nu poate fi decât înlăturată, înlocuită de bună voie.

Şi dacă această sclipire pe care Dumnezeu a lăsat-o în noi ca să ne îndrume inima pe căi mai netede, pe care se aşterne cu bucurie pacea, armonia, este înlăturată? Ce se poate naşte în locul ei? Odată ce am înlăturat o binecuvântare, ar fi absolut absurd să ne dorim să sădim în locul acesteia o alta, din două motive: pentru că omul nu poate sădi binecuvântări, ci numai bunătatea lui Dumnezeu revărsata în noi, şi pentru că atunci când înlături ceva, faci acest lucru pentru că simţi că nu ai nevoie de acel “ceva” în viaţa ta. Ulterior poate exista sentimentul de regret, dar poate nu şi şansa de a redobândi ce ai îndepărtat.

Inocenţa înseamnă puritate. Inocenţa nu poate fi surprinsă într-o fotografie prin intermediul unui model cu o privire cristalină care se străduieşte, pentru câţiva bani, să ne sugereze o stare de beatitudine sufletească, în timp ce în spatele acelei fotografii se ascunde haos.

Este ca şi cum ai face o vizită la groapa de gunoi şi ai observa printre deşeuri, ambalajul unei gustări care îţi place. Acel ambalaj doar aminteşte de acea gustare, dar în fond, este doar o pungă goală: gunoi printre gunoaie. Nici măcar dacă acel ambalaj ar conţine într-adevăr acea gustare nu ai putea să o mănânci tocmai la “pubela orasului”. Te respecţi prea mult pentru a mânca de la groapa de gunoi (chiar dacă ar fi loc de pelerinaj 😉 ), riscând să te infectezi, nu?

Inocenţa o porţi cu tine peste tot, pentru totdeauna, dacă te-ai îndrăgostit de ea.

Inocenţa reprezintă înţelepciunea de a nu-ţi vinde sufletul nici chiar atunci când ţi se spune că toate au un preţ. Inocenţa înseamnă să poţi trăi într-o lume imperfectă, păstrând perfecţiunea sufletului intactă. Noi suntem doar păzitorii umani ai sufletului: stăpânul de drept este Cel care a plătit Preţul.

Inocenţa înseamnă puterea de a trăi printre oameni care acceptă compromisul, dar tu să rămâi necompromis. Să fii inocent nu înseamnă să fii slab de înger, ci înseamnă să fii un înger puternic.

Nu oricine poate fi inocent cu adevărat, pentru că inocenţa nu se poate odihni în oricine. Parfumul inocenţei este dăruit de Dumnezeu tuturor oamenilor, dar nu toţi îl şi păstrează.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *