Menu

Planuri pentru noul an

Cred ca v-ati plictisit sa cititi ce planuri au altii pentru noul an. Multi dintre blogari nu au pierdut ocazia sa-si puna lista de “new year’s resolutions” pe blog in speranta ca pot inspira pe altii sa-si faca astfel de liste, si sa-si organizeze mai bine timpul in noul an.

Eu vreau mai mult sa ma leg de prioritizarea acestor planuri in functie de importanta pe care o au. Mi se pare foarte important sa existe o balanta in modul in care ne gestionam timpul. Cineva spunea la un momendat ca timpul in care chiar nu faci nimic nu este timp pierdut, si spunea bine. Avem nevoie si de anumite activitati care sa ne relaxeze, sa ne alimenteze pentru a da un randament mai bun la munca sau la scoala.

Incercati sa organizati liste de activitati deja existenta pe diferite “sezoane”. De exemplu eu mi-am propus sa joc mai mult baschet anul asta decat anul trecut, si cel mai bun moment pentru asta este vara. In primavara cand conditiile de afara nu sunt chiar propice pentru jocul cu bila mi-am propus sa mai cant la chitara, sa nu uit putinul pe care il stiu.

Pentru ca din vara vreau sa incep o afacere in Copenhaga am ceva timp inainte sa imi imbunatatesc cunostintele de financial management. Vreau sa port discutii legate de business cu alti antreprenori tineri care se izbesc de aceleasi ziduri ca si mine, asa ca mai intai voi incerca sa strang pe blog mai multe articole in aceasta arie, pentru a lega conversatii cu cei interesati. Exemple sunt multe de cum o anumita actiune necesita ceva pregatire inainte de a porni la drum, si cum in acelasi timp trebuie sa rezervam si timp pentru noi.

Ati inteles unde vreau sa bat? Incercati sa organizati asa o agenda, chiar si folosind un serviciu online. Am sa caut un “year planner” de acest gen. Practic ar fi un gantt chart pe durata intregului an, cu cateva “borne” (milestone, god dammit) pe care sa le atingi… dar poate vom vorbi de ideea unei astfel de aplicatii mai tarziu

Nu uitati de familie si prieteni, pastrati legaturile care va aduc fericirea. De multe ori regret ca am ignorat prietenii doar pentru am avut alte prioritati la timpul respectiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *