Menu

Profile ipe – un domeniu vast de utilizare

Profile ipe – un domeniu vast de utilizare

Profilele ipe se pot achizitiona de la un depozit de materiale de constructii si se folosesc cel mai adesea la constructii de mare anvergura, fiind de mare ajutor în toate etapele unei constructii, de la reabilitare, la extensie, pâna la renovarea unei cladiri. Pot sa fie folosite pentru a suporta o structura, se pot folosi pentru a întari peretii, se pot folosi pentru tavane, dar si pentru acoperisurile cladirilor. În functie de structura cladirilor sau de exigentele arhitecturale, se pot pune atât pe orizontala, cât si pe verticala.

Punerea pe verticala a profilelor ipe se foloseste mai ales atunci când încarcarea sau greutatea de suportat este semnificativa, dar spatiul este unul restrâns.

Avantajele profilelor ipe în domeniul constructiilor

Rezistenta impresionanta, rigiditate incomparabila, longevitate… avantajele profilelor ipe sunt extrem de numeroase.

Care este diferenta între profilele ipe si profilele i- IPN? Profilele i, profilele normale, sunt cel mai adesea confundate cu profilele ipe, profilele i, cu un profil European. Sunt destul de asemanatoare, dar totusi, exista câteva diferente între ele. Profilul IPN are o parte mai inclinata, cu o panta de 14%, fata de profilele ipe. În plus, profilul IPN este mai gros decat IPE. Aceste profile ipe la un pret accesibil, se pot folosi atât la constructiile mai mari, cât si la cele extrem de complexe, facilitând foarte mult sarcina constructorilor.

Profilele IPE se pot folosi în comert si în industrie, dar si în constructia masinilor sau echipamentelor. Folosirea profilelor se caracterizeaza printr-o mare flexibilitate a compozitiei si prin posibilitatea de a ridica o structura foarte rapid si la un cost relativ redus.

La fel ca si armaturile metalice, profilele metalice sunt foarte folosite în domeniul constructiilor. Se folosesc nu numai pentru a sustine o sarpanta sau peretii ci si pentru a obtine un rezultat estetic. Sunt deci cele care îmbina de minune esteticul cu functionalitatea.

Ele asigura cea mai mare flexibilitate, atât pentru domeniul constructiilor, cât si pentru cel arhitectural, fiind mult mai usoare decât profilele IPN.

De asemenea profilele ipe, sunt mult mai rezistente fata de alte materiale precum lemnul sau betonul. Aceste produse de siderurgie laminate la cald vor interveni pentru a întari, a sustine sau a completa o structura.

Se folosesc astfel mai ales în constructiile metalice sau în domeniul industrial pentru masinariile grele. Sunt folosite des si pentru grinzile de sustinere în constructiile comerciale sau rezidentiale, pentru stâlpii din constructie sau alte postamente. Domeniul lor de utilizare este unul extrem de larg, profesionistii putându-se bucura astfel de cea mai mare versatilitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *