Menu

Punem titlul la sfarsit

De ce sa incep cu titlul cand eu habar nu am ce vreau sa scriu. E acel blocaj de care vorbesc marii scriitori, doar ca la mine e o glumita mai degraba. As putea vorbi ore in sir despre o multime de lucruri. As putea vorbi despre educatie, despre droguri, filme sau evenimente breichin niuz. Dar nu o fac.

Nu o fac pentru ca de multe ori ma gandesc ca nu are rost. Ne chinuim sa intelegem de multe ori lucruri care ne depasesc. Ne incaruntim zilnic si trecem prin aceleasi probleme in haine diferite doar ca sa vedem ca am crescut, ca am imbatranit. Cel putin asta vad in jur. Nu avem timp sa ne jucam sau macar sa zambim. Ne-am grabit.

Pauza. Uita-te in jur. Ce observi?

Eu acum am racit, sunt cobza cum ar spune bunica. Daca aveam febra mai mare aberam mai mult si mai colorat. Langa mine e un ceainic mare plin ochi dar prea fierbinte sa-l beau. In Copenhaga zapada intarzie dar sunt la curent cu nametii de acasa care au rasarit peste noapte. Aerul e rece, vantul pretutindeni si oamenii par doar roboti care asteapta o vreme mai relaxata. Ei sunt niste oameni foarte relaxati. O parte din ei are aspiratii mari pentru o cariera stralucita, si urmaresc acest tel inca de mici. Altii sunt foarte multumiti de viata lor, serviciul “from nine to five” si se plimba dupa relaxati si fara griji. Acum sunt inghetati.

Eu tot timpul am fost fugarit. Invata, trage tare, fa ceva in plus, scoala buna, facultate buna, cariera buna… atat de tare ca am trecut val-vartej pe langa ideea unei vieti cu mai putine griji. Smell the roses? I-am luat la pachet si i-am mirosit pe drum pana acum. Nu zic ca nu m-am distrat, sau ca nu m-am relaxat. Ba din contra.

Am colegi de 30 de ani care acum fac o facultate. Sunt curajosi si le iese. Unii au calatorit dupa ce au terminat scoala. Au fost prin tari calde si orase inalte. Altii au lucrat si s-au distrat. Alt stil, alte prioritati.

Nu m-am grabit sa pun titlu si acum se pare ca merge la fix cu ce am vrut sa scriu. Ne grabim si nu e bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *