Menu

Salvaţi creaţia!

Aproape nimeni nu mai cântă: nici cu inima, nici cu vocea, nici cu mintea…

Omul indolent transformă procesul creator într-un moşneag întemniţat în sinele lui, senil şi cât se poate de banal, fără libertatea de altădată.

În final, tu, cel care încă mai speri la o capodoperă a mâinilor tale, privind la cei din jur, la cei care trec pe lângă existenţa lor fără să o cunoască, ajungi să pui în balanţă viaţa şi moartea, şi fiind dezamăgit de nepăsarea unora, lăsându-te înşelat de aceştia, tinzi să renunţi la tot şi astfel frumuseţea are şansa de a se mai putea manifesta doar în propriu-i contur criptic, pe care nu se află şi numele tău, minimalizându-se şi apoi dispărând, căci forţa creatoare a devenit abstractă, o imagine a imposibilităţii materializării ei; moartea ţi se pare atât de tragică încât păcătuieşti crezând că ar fi fost mai bine să nu fi fost niciodată, decât să fii tu, cel de-acum, care trăieşti fără puterea de a naşte minuni, riscând în fiecare secundă să mori. Uneori absenţa frumosului exterior inhibă frumosul interior, fără a lăsa loc de continuitate.

Simţi că nu-ţi mai poţi împărţi trăirea decât în două capitole, în două extreme: viaţă şi moarte. Atunci când creezi ţi se oferă şansa de a umple golul dintre cele două, trăind nu doar un lanţ de ani, ci trăind fiecare secundă. Însă, din moment ce frumosul nu mai este picurat de inimi în inimi, totul duce spre o anumită moarte: aceasta nu mai poate fi nici sfidată, nici oprită, căci binele nu mai distrage atenţia de la îmbătrânirea irevocabilă a fiinţei umane, înlocuind teama cu încrederea. Şi aşa ajungem să murim înainte de termen: ne sinucidem fără să ştim, simţindu-ne învechiţi înainte ca timpul să ne uite.

Atunci când creezi privind creaţia divinităţii întotdeauna ţi se descoperă o cale-fericirea- prin care să poţi vindeca rana realităţii, atât de dureroasă. Doar astfel viaţa şi moartea vor căpăta un sens: privind ceea a ce a creat Iubirea pentru a putea iubi şi dărui şi noi la rândul nostru, prin creaţie.

Luminează acolo unde nu este lumină! Poate vei găsi o frumuseţe pierdută…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *