Menu

Studii in strainatate: tips&tricks

Primesc de obicei aceleasi intrebari pe email legat de studii in Copenhaga sau in Danemarca de la noii studenti flamanzi de informatie. Cu siguranta sunt si ghiduri oficiale la organizatiile de studenti si articole pertinente in engleza. Se pare insa ca lumea vrea un sfat de la cineva care a trecut prin ce vor trece si ei. Pentru ca majoritatea studentilor stiu sau au auzit cate ceva, I’ll keep this short:

Sunt multe grupuri pe facebook pentru expati unde gasesti ajutor daca pui o intrebare. Fiecare tara are cel putin 3. Una este sa ma intrebi pe mine si sa iti spun parerea mea subiectiva si alta este sa pui intrebarea si sa gasesti 40 de opinii diferite cu link-uri, cazuri specifice si detalii mai multe. Majoritatea internationalilor nou veniti sunt la fel de speriati ca si voi, nu va temeti sa ii abordati. Si in plus, ar fi timpul sa legi si niste prietenii noi in tara cea noua.

Nu sta doar printre romani. Ai plecat sa iti deschizi orizonturile, tine minte. Sunt multe culturi interesante si poate asemanatoare cu ce de-acasa. Asta nu inseamna ca ar trebui sa te feresti de conationalii tai sau sa refuzi sa iti ajuti semenii. Gandeste-te ca si pe tine te-a ajutat cineva (poate chiar articolul asta 😉 heh) Suntem doar noi intre noi, daca nu ne ajutam reciproc atunci cine crezi ca o face?

Cauta din timp cazare la camine. Chiar daca nu esti inca acceptat la facultate poti aplica pentru camine. Lista de aplicanti este asa de mare ca uneori poate dura si un an sa primesti camera. Asta daca nu vrei sa platesti pentru o camera intr-un apartament (cam $cump). Cauta camine, intreaba pe altii, citeste discutii vechi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *