Menu

Tabăra Ortodoxă în inima Quebecului

Episcopia Canadei pregătește cu entuziasm o tabără de primăvară dedicată copiilor și tinerilor, sub titulatura sugestivă „Sf. Andrei și Sf. Ioan Casian”. Evenimentul va avea loc în provincia Québec, Canada, desfășurându-se în intervalul 1 – 5 martie.

Cu o deschidere către comunitate și o invitație călduroasă, organizatorii exprimă speranța de a oferi participanților o experiență plină de bucurie și învățăminte ale credinței creștin-ortodoxe. În comunicatul publicat pe site-ul eparhiei, aceștia subliniază dorința ca tabăra să fie nu doar un eveniment recreativ, ci și un prilej de întărire a spiritualității pentru toți cei prezenți.

Tabăra propune o gamă diversificată de activități menite să sporească conexiunea participanților cu credința și tradițiile. Astfel, rugăciunile de dimineață și de seară, catehezele prezentate sub forma jocurilor și activităților interactive, spovedania, Sfânta Împărtășanie, Sfânta Liturghie și cântările liturgice vor constitui momente esențiale în programul zilnic.

În plus, tabăra va oferi ateliere axate pe tradițiile și obiceiurile românești, încurajând participanții să descopere și să valorifice bogăția culturală a comunității. De asemenea, agenda include jocuri sportive, drumeții în pitorescul peisaj al pădurii, activități specifice arborilor în arbori și, pentru a încheia ziua într-un mod relaxant și reconfortant, un foc de tabără.

Organizatorii au stabilit un cost de participare de 410$ per copil, iar familiile care au doi copii înscriși beneficiază de o reducere de 20$ pentru al doilea membru al familiei. Această taxă include cazarea, trei mese pe zi, gustările între mese și toate materialele necesare pentru desfășurarea activităților programate. Astfel, se asigură o experiență completă și lipsită de griji pentru toți participanții.

Această inițiativă a Episcopiei Canadei reprezintă nu doar o oportunitate de a aduce împreună copiii și tinerii, ci și de a promova valorile și tradițiile specifice credinței ortodoxe românești într-un mediu interactiv și distractiv. Cu un program echilibrat între momentele spirituale și cele recreative, tabăra se anunță a fi o ocazie unică de întâlnire cu credința și cultura, contribuind la formarea unei legături mai strânse între tineri și tradiția creștin-ortodoxă.

Sărbătoarea de azi (1 februarie 2024) conform calendarului crestin ortodox este: Înainte-prăznuirea Întâmpinării Domnului; Sf. Mc. Trifon; Sf. Mc. Perpetua și Felicitas

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *