Menu

Temutul sef!

In momentul in care ajungi sa lucrezi undeva, fie ca ai o slujba buna la un birou, sau esti un simplu salahor care duce gunoiul, sau o femeie de servici, o sa te lovesti fara indoiala, de mitul “sefului rau”. Toata lumea, de la mic la mare, se teme de sef, sau il uraste, sau isi da interesul doar cand e el prezent, sau in cazul fericit, considera ca mereu superiorul a luat o decizie gresita, greseala care ar fi putut fi evitata daca s-ar fi tinut cont si de parerea lui.

Desigur seful e “inofensiv”, ba mai mult ne-a oferit un loc de munca, un salar, speranta unei pensii, in schimbul prezentei, activitatii si dedicarii noastre. Vina lui e ca cere maxim de calitate, la minimum de costuri unor angajati care de multe ori merg la servici doar ca sa socializeze la o cafea cu colegii, sau sa mai afle stiri si barfe.

Adevarul e ca niciodata poate nu o sa fii 100% pe placul lui, dar daca iti dai silinta sa fii util firmei, efortul tau va fi luat in considerare, mai mult decat te astepti. Insa tu preferi sa urmaresti pps-urile cu subiect “Cum ar trebui sa iti pedepsesti seful” sau “Cum sa scapi de sef” in loc sa pui mana pe treaba si te mai intrebi de ce stramba din sprancene cand se uita la realizarile tale. Pai sigur nene, cand vede pe grafic ca ai zi plina, iar el scoate bani din buzunar sa iti plateasca, dar sa iti plateasca pentru ce? Pentre ca in urma ta, nu se vede mai nimic dupa o zi de “chin”.

Sigur, totul difera de la caz la caz si poate nu sunt eu cel mai in masura sa dau sfaturi, dar cand vezi ca majoritatea intra intr-un tipar realizezi ca e prezent si aici spiritul de turma. Nu? Lucram in contratimp. Noi vrem bani multi pe nimic, ei vor munca multa pe bani putini. Si gata balciul.

In fine, am zis si eu ceva sa ma aflu in treaba, ideea e ca daca esti propriul tau sef, ai ales solutia optima si nu mai ai treaba nici cu orar, nici cu superiori/subalterni, cu nimic

Sa munciti bine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *